29 Mart 2016 Salı

Mantar Çorbası

Merhaba,

                    
       Çorba çeşitlerimiz saymakla bitmez.
Sıcak ,soğuk  etli,  sebzeli, tahılIı , yoğurtlu,
tavuklu, balıklı  , unlu ,baharatlı...........
       Bahara yakışan bir çorba çeşidi olduğunu düşündüğüm için  sizlerle  mantar
çorbasını paylaşıyorum.
          
             .... Mantar Çorbası.......

Malzeme:
                  250 gr kültür mantarı
                   2 dolu kaşık un
                   2 dolu kaşık yoğurt
                   1 çorba kaşığı tereyağ
                   4  çorba kaşığı Zeytinyağ
                   2 su bardağı süt
                   3 su bardağı su
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı karabiber
                   3 dal dereotu
                   2 dal maydanoz
                   4-5 adet susamlı çubuk

* Yağları tencereye koyalım
* 2 Kaşık unu kavuralım
* 2 Kaşık yoğur ilave ederek karıştıralım
    yağ un ve yoğurt birlikte pişmiş olur
* 2 Su bardağı süt ve 3 su bardağı soğuk su
     ilave edelim.
* Mantarların  zar şeklindeki  üst kabuklarını
    soyalım
    karbeyaz mantarları doğrayalım ve
    karışıma ilave edelim.
*  Çorba kaynayıncaya kadar karıştırıp
     15 dakika kaynatalım.
*   Ateşten indirilen çorbaya tuz ve
     karabiber ilave edelim.
     maydanoz ve dereotunu  doğrayıp ilave
     edelim.
*   Susamlı çubukla servis yapalım
                           
                              Afiyet olsun

                     Sağlıklı kalın ,mutlu kalın..
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder