31 Mart 2016 Perşembe

zeytinyağlılar

 












Merhaba
                 Soframızın   sıcak  yemekleri kadar
zeytinyağlı yemekleri ve mezeleri hepimiz
tarafından çok seviliyor ve soframızdaa yerini  alıyor........
                 Zeytinyağlı biber dolması,yaprak sarması ,lahana sarması için hazırladığım iç harcı sizlerle paylaşayım....

        

 



          Malzemeler:
           12 adet orta boy dolmalık biber
           1 su bardağı pirinç
           2 çay bardağı zeytinyağ    
           3 orta boy soğan
           3 adet kesme şeker
           2 çorba kaşığı  dolmalık fıstık
           2 çorba kaşığı kuş üzümü
           1 çorba kaşığı yenibahar
           1 çorba kaşığı kuru nane
           1  çay kaşığı karabiber     
           1  çay kaşığı tarçın
           2  çay kaşığı tuz
           4 dal maydanoz
           4  dal taze nane yaprağı
           4  dal dereotu
           1/2 orta boy limonun suyu
           1 domates

  * Pirinç ılık tuzlu suda 20 dakika bekletilir
  * Soğanlar yarım ay doğranır 2 çorba
     kaşığı su ve 1 çay bardağı zeytinyağ ile
     suyu çektirilir.
  * fıstıklar  ve pirinç konur kavrulur
  * Şeker ve tuz ilave edilir.
  * yarım su bardağı sıcak su ilavesiyle
     ön pişirme yapılır 10 dakika demlendirilir
  * tarçın ,yenibahar ,maydanoz , dereotu,
    kuru ve taze nane ilave edilir.
    12 adet taze dolmalık biberler doldurulur.
  * Tencereye yerleştirilen biberlerin üzerine
     domates dilimleri konur ;
     1  çay kaşığı tuz yarım limon suyu ve
     1 çay bardağı zeytinyağ ilave edilir.
      Sıcak olan 1,5 su bardağı su konularak
      pişirilir.
  *  ılInan  biber dolmaları fırın kabına
      alınır   3 dakika fırın ızgarasında tutulur
  *  zeytinyağlı biber dolması hazır olur.

             SoframızIn sevilen yemeği " zeytinyağlı biber " dolması  uzun bir uğraştan sonra  soframızın tam ortasında yerini alır.
                                Hoşça kalın sağlıklı kalın
           
            
          



Posted via Blogaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder