Merhaba
Soframızın sıcak yemekleri kadar
zeytinyağlı yemekleri ve mezeleri hepimiz
tarafından çok seviliyor ve soframızdaa yerini alıyor........
Zeytinyağlı biber dolması,yaprak sarması ,lahana sarması için hazırladığım iç harcı sizlerle paylaşayım....
Malzemeler:
12 adet orta boy dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
2 çay bardağı zeytinyağ
3 orta boy soğan
3 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı tuz
4 dal maydanoz
4 dal taze nane yaprağı
4 dal dereotu
1/2 orta boy limonun suyu
1 domates
* Pirinç ılık tuzlu suda 20 dakika bekletilir
* Soğanlar yarım ay doğranır 2 çorba
kaşığı su ve 1 çay bardağı zeytinyağ ile
suyu çektirilir.
* fıstıklar ve pirinç konur kavrulur
* Şeker ve tuz ilave edilir.
* yarım su bardağı sıcak su ilavesiyle
ön pişirme yapılır 10 dakika demlendirilir
* tarçın ,yenibahar ,maydanoz , dereotu,
kuru ve taze nane ilave edilir.
12 adet taze dolmalık biberler doldurulur.
* Tencereye yerleştirilen biberlerin üzerine
domates dilimleri konur ;
1 çay kaşığı tuz yarım limon suyu ve
1 çay bardağı zeytinyağ ilave edilir.
Sıcak olan 1,5 su bardağı su konularak
pişirilir.
* ılInan biber dolmaları fırın kabına
alınır 3 dakika fırın ızgarasında tutulur
* zeytinyağlı biber dolması hazır olur.
SoframızIn sevilen yemeği " zeytinyağlı biber " dolması uzun bir uğraştan sonra soframızın tam ortasında yerini alır.
Hoşça kalın sağlıklı kalın
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder