11 Nisan 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Bakla

Merhaba

               Yeni bir haftaya başlıyoruz .

Herşey gönlünüzce olsun
Gündüzleriniz güneşli
Geceleriniz bol yıldızlı olsun.
Sofranızdan  bereket
Kalplerinizden sevgi ve merhamet
eksik olmasın.......
          
        Sofralarımızın Zeytinyağlı 
yemeklerine devam edelim ki;
sağlığımızı  koruyalım , soframızı    coşturalım.
                    
           Zeytinyağlı Bakla

1/2 Kg  taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet küp şeker
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet portakal
1/2 çay kaşığı zerdeçal
5 dal dereotu

Hazırlanışı

* Soğan , zeytinyağ ve1 çorba kaşığı suyla
   sotelenir.
* Doğranan baklalar ilave edilir.
* 2 su bardağı ılık su içine un, limon suyu,
   şeker , portakal suyu , tuz ve zerdeçal
   ilave ederek sos hazırlanır ,
   sotelenen baklalara ilave edilir.
* 2 dal dereotu doğranarak ilave  edilir.
*  Düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir,
    soğutulur ,  sunum tabağına alınır, üzerine
    zeytinyağ   ve  dereotu ilave edilir.
   

                   Zeytinyağlı bakla ,  muhteşem görüntüsüyle ılık olarak soframızda yerini alır.
     Arzu eden,
                    sarımsaklı ,yoğurtlu ,dereotlu
     tuz ve zeytinyağ karışımlı sosla
     "Zeytinyağlı Bakla" yı buluşturur.

      Afiyet olsun........







          



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder