Merhaba
Yeni bir haftaya başlıyoruz .
Herşey gönlünüzce olsun
Gündüzleriniz güneşli
Geceleriniz bol yıldızlı olsun.
Sofranızdan bereket
Kalplerinizden sevgi ve merhamet
eksik olmasın.......
Sofralarımızın Zeytinyağlı
yemeklerine devam edelim ki;
sağlığımızı koruyalım , soframızı coşturalım.
Zeytinyağlı Bakla
1/2 Kg taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet küp şeker
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet portakal
1/2 çay kaşığı zerdeçal
5 dal dereotu
Hazırlanışı
* Soğan , zeytinyağ ve1 çorba kaşığı suyla
sotelenir.
* Doğranan baklalar ilave edilir.
* 2 su bardağı ılık su içine un, limon suyu,
şeker , portakal suyu , tuz ve zerdeçal
ilave ederek sos hazırlanır ,
sotelenen baklalara ilave edilir.
* 2 dal dereotu doğranarak ilave edilir.
* Düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir,
soğutulur , sunum tabağına alınır, üzerine
zeytinyağ ve dereotu ilave edilir.
Zeytinyağlı bakla , muhteşem görüntüsüyle ılık olarak soframızda yerini alır.
Arzu eden,
sarımsaklı ,yoğurtlu ,dereotlu
tuz ve zeytinyağ karışımlı sosla
"Zeytinyağlı Bakla" yı buluşturur.
Afiyet olsun........
11 Nisan 2016 Pazartesi
Zeytinyağlı Bakla
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder