18 Ocak 2018 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz



Merhaba,

                 Fırtınalı  yağmurlu  bir kış günü .........

                                        Kış sebzesi olan kerevizi
                                                   zeytinyağlı pişirelim.........
                                                               Soframızı şenlendirelim.............

                 Malzemeler:
               
                                      1 adet orta boy kereviz
                                      1    "        "    soğan
                                      1    "        "    havuç                  
                                      1    "        "    patates
                                      1    "        "    ayva
                                      1    "        "    taze biber
                                      1   "         "    portakalın  suyu
                                      1 tatlı kaşığı tuz
                                      1  "        "       toz şeker
                                      1 çorba kaşığı kuru üzüm
                                      1/2 çay kaşığı zerdeçal
                                      1 çay bardağı zeytinyağı
                                      1 su bardağı ılık su

         

             
 

                Hazırlama ve pişirme:

                Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım.....
                Tenceremizin tabanına yerleştirelim.......
  
                Havucu ince yuvarlak şekilde doğrayalım......
                Soğanların üzerine yerleştirelim , üzerine çok az tuz şeker ve zeytinyağı dökelim.......

               Patatesi  soyalım  ortadan keselim  ince doğrayalım havuçların üzerine yerleştirelim......

               Ayvayı soyalım ortadan keselim ince doğrayalım patateslerin üzerine yerleştirelim......

               Üzerine çok az tuz , şeker ve zeytinyağı dökelim.........

               Yeşil biberi halka doğrayalım ayvaların üzerine yerleştirelim.......

               Kerevizi soyalım ortadan keselim biberlerin üzerine yerleştirelim.......
 
               Kalan tuzu ,şekeri zeytinyağı  kerevizlerin üzerine dökelim........

               Portakalı sıkalım suyunu hazırlanan sebzelerin üzerine dökelim ; zerdeçalı  ilave edelim......

              Son olarak ılık suyunu tencerenin kenarlarından içine dökelim......

             Tencere boyutundan büyük pişirme kağıdını suyla ıslatalım sebzelerin üzerine örtelim .......

               Kapağını kapatalım.......

              Kısık  ateşte  50 dakika suyunu kontrol ederek pişirelim ......

              30 dakika dinlendirelim , ılık olarak servis edelim.....Afiyet olsun ......

                                                                      Sağlıklı Olun
                                                                                             Mutlu Olun
                                                                                                       Sevdiklerinizle Olun...............


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder