26 Mart 2016 Cumartesi

Bahar pilavı




Merhaba
                 Baharla birlikte doğadaki değişim pazar ve manav tezgahlarına yansıyor.
                  Taze roka, maydanoz ,dereotu,
nane marul saymakla bitmeyen güzellikler....
                  Bu güzel yeşillikleri pirinçle birleştirerek harika bir "Bahar pilavı "yapalım
          
Malzemeler:
                    1 su bardağı pirinç
                    1,5 su bardağı sıcak su
                    5 çorba kaşığı zeytinyağı
                    1 dilim limon
                    1 çorba kaşığı limon suyu
                    1 küp kesme şeker
                     1 çay kaşığı tuz
                     çay kaşığının ucuyla zerdeçal
                     1 çay kaşığı karabiber

1 adet havuç (haşlanmış ve  küp doğranmış)
1su bardağı bezelye
1/2 demet ince doğranmış dereotu
1/2 demet ince  doğranmış maydanoz

Yapılışı:
           *   Pirinç,  ılık tuzlu suda bekletilir
           *   Zeytinyağ  ile pirinç kavrulur
           *   Şeker ,tuz,limon dilimi ve suyu,
                zerdeçal katılır
           *   Sıcak su ilavesiyle pilav pişirilir ve
                demlenir.
            *   demlenen ve tane tane olan pilav
                 soğutulur

*  İnce doğranmış dereotu , maydanoz ,
    haşlanmış bezelye havuç ilave edilir .
    pilavın  arkadaşı karabiber ilavesiyle
    soğuk servis edilir.
                                       Afiyet olsun

                    mutlu olun, mutlu kalın ......

                       


2 yorum: