Merhaba,
Baharın müjdecisi olan çilek, tadıyla, rengiyle ,lezzetiyle kokusuyla meyvelerin en güzeli.
Reçeli ,şerbeti , kompostosu marmelatı olduğu gibi pastaların muhallebilerin salataların son dokunuşudur.
Tadıyla rengiyle iştah açan
Çilek Konposto'sunun
tarifini paylaşıyorum.
Malzeme:
250 gr çilek
1 su bardağı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
2 adet karanfil tanesi
3 poşet kuşburnu çayı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 - 3 yaprak nane
2 litre su
* Suyu tarçın ve karanfil tanesiyle
kaynatalım
* Kuşburnu poşetini ve doğranmış çilekleri
kaynayan suyun içine ilave edelim ve
ısıyı kapatalım.
* Şekeri ilave edelim ve nane yapraklarını
koyalım
* Kapağını kapatarak soğumaya bırakalım.
* Servis yaparken limon suyunu ilave edelim
Çilek şerbeti için; kaynattığımız çilek meyvelerini tencerenin içinden alalım ve çilek şerbetini soğutalım tanesiz olarak sunalım.........
Sağlığımızın dostu ,mis kokulu çilek , pudra şekeriyle birlikte tamda bir ahenk içinde bizlerle.....
sevgiyle kalın...
Posted via Blogaway
Yarın hemen deniyecegim. Oğlum da tam bana anne çilek suyu yapsana demişti
YanıtlaSilTeyzem sunumlar ve fotoğraflar süper.
YanıtlaSilBenden de bir sunum eklediğin için teşekkürler.
Teyzem sunumlar ve fotoğraflar süper.
YanıtlaSilBenden de bir sunum eklediğin için teşekkürler.