1 Nisan 2016 Cuma

İmambayıldı

Merhaba

             Zeytinyağlı imambayıldı yapmaya ne dersiniz...
              Ben yaptım güzel oldu .
Her ne kadar patlıcan kebabı , karnıyarık, güveç gibi etle patlıcan dansı olmasada
biber sarımsak soğan patlıcan valside
güzel oluyor .
              Yapmaya değer diyorum tarifime geçiyorum.....

Malzeme:

                 4 adet patlıcan
                 1/2 çay bardağı zeytinyağ
                 3 adet orta boy soğan
                 5 adet sarmısak
                 4 adet köy biberi
                 1 adet domates
                  1/2 çorba kaşığı Salça
                  3 adet kesme şeker
                  2 çay kaşığı tuz
                  1 çay kaşığı karabiber
                  1 çorba kaşığı sirke
                  1/2 demet maydanoz
                  5 dal  dereotu
         

Hazırlanışı:

             *      patlıcanlar tuzlu suda bekletilir
                    ve bol yağda kızartılır
             *      Soğanlar  yarım ay şeklinde,      
                     sarmısak ezilerek doğranır
             *      1/2 çay bardağı zeytinyağ ve
                     2 kaşık su ile sotelenir.
              *     biberler ve domates doğranarak
                     ilave edilir
               *    1 çorba kaşığı sirke ve 1/2
                    çorba kaşığı  salça  3 kesme
                    şeker ve tuz ilave edilerek
                    5 dakika sotelenir  ocaktan alınır
                *  maydanoz ve dereotu ilave edilir.
                *  kızaran patlıcanların ortaları
                    çatalla açılır  ve ezilir.
                *  hazırlanan iç harç konur                
                    tencerede kısık ateşte 20- 25
                    dakika pişirilir soğutulur
                 
                 zeytinyağlı imambayıldı muhteşem  tadıyla  soframızda , dereotlu peynirli Fiyonk makarna ile servis edildi
                   afiyet olsun
                          
                    mutlu olun , mutlu kalın


       


1 yorum: