Merhaba
Zeytinyağlı imambayıldı yapmaya ne dersiniz...
Ben yaptım güzel oldu .
Her ne kadar patlıcan kebabı , karnıyarık, güveç gibi etle patlıcan dansı olmasada
biber sarımsak soğan patlıcan valside
güzel oluyor .
Yapmaya değer diyorum tarifime geçiyorum.....
Malzeme:
4 adet patlıcan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 adet orta boy soğan
5 adet sarmısak
4 adet köy biberi
1 adet domates
1/2 çorba kaşığı Salça
3 adet kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sirke
1/2 demet maydanoz
5 dal dereotu
Hazırlanışı:
* patlıcanlar tuzlu suda bekletilir
ve bol yağda kızartılır
* Soğanlar yarım ay şeklinde,
sarmısak ezilerek doğranır
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve
2 kaşık su ile sotelenir.
* biberler ve domates doğranarak
ilave edilir
* 1 çorba kaşığı sirke ve 1/2
çorba kaşığı salça 3 kesme
şeker ve tuz ilave edilerek
5 dakika sotelenir ocaktan alınır
* maydanoz ve dereotu ilave edilir.
* kızaran patlıcanların ortaları
çatalla açılır ve ezilir.
* hazırlanan iç harç konur
tencerede kısık ateşte 20- 25
dakika pişirilir soğutulur
zeytinyağlı imambayıldı muhteşem tadıyla soframızda , dereotlu peynirli Fiyonk makarna ile servis edildi
afiyet olsun
mutlu olun , mutlu kalın
1 Nisan 2016 Cuma
İmambayıldı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık teyzosum.
YanıtlaSil